Vytvořte si to nejlepší latte!


Caffe latté je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě, především co se týče kávových nápojů. Podává se snad v každé kavárně a restauraci. Ale udělat dobré latté, to není jen tak. Nicméně pro dobré latte si nemusíte do kavárny, můžete si ho udělat v pohodlí domova.

Jak na skvělé latte?

Vyberte dobrou kávu

Výroba kvalitní latte vyžaduje kvalitní kávu. Espresso, které by mělo být základem do vaší kávy by mělo mít hustší tmavou konzistenci a nahoře by mělo mít tenkou vrstvou cremy. Pokud používáte k přípravě kávovar, vyberte tu nejlepší kávu do kávovaru.

Správné sklo

Ano, i na typu sklenice záleží, pokud chcete mít dokonalou kávu. Sklenice by měla mít objem 170-200 ml. Na latte nepoužívejte šálky, ale vysoké sklenice. Odrazí se to nejen na chuti, ale i na správném vzhledu. Ideální je, pokud jsou sklenice předem zahřáté. Nalijte do sklenice vroucí vodu, nechte minutu stát a vylijte ji těsně před přípravou nápoje.

sklo

Plnotučné mléko

Pro dobré latte musíte mít i kvalitní mléko. Nejlepší je čerstvé, plnotuční mléko. Vyšší obsah tuku je důležitý pro stabilizaci a výrobu husté, sametové pěny. Pokud použijete nízkotučné mléko, nedosáhnete tak dobré textury.

Správně vrstvěte

Dokonalé latte by mělo mít navrchu hnědou vrstvu. Jedná se o vrstvu cremy, která he podpořena pěnou z mléka. Latte, které má navrchu pouze mléčnou pěnu, nebude dobré. V každém doušku budete cítit hlavně mléko. Nalívejte napěněné mléko do sklenice tak, aby mléko proniklo vrstvou cremy a dostalo se dospod.

káva

Nepřehřejte mléko

Lidé mají tendenci mléko příliš nahřát, nebo ho až příliš napěnit. Ale tím své kávě spíše uškodíte. Mléko poté ztratí svou sametovou texturu. Pokud budete mléko příliš pěnit, získáte pěnu až příliš nadýchanou. Možná se vám to nepodaří napoprvé, ale po pár pokusech už budete přesně vědět, jak správně vaše mléko napěnit.